22 december 2016
Två sorters sill
Jag provade att göra egen sill för första gången denna julen. Det är väldigt enkelt, och går snabbt. Grunden är en lag med tre ingredienser som kallas 1-2-3-lag. Den kan man sedan smaksätta lite hur man vill. Mängderna i recepten på smaksättning avgör man själv, beroende på vilken storlek på burk man har, eller hur mycket man vill göra.
1-2-3-lag
1 dl ättika (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
Blanda ingredienserna och rör om tills sockret löst upp sig.
1 förpackning 5-miuterssill
Morot
Rödlök
Kryddpeppar
Nejlikor
Citron
Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar.
Skär morot, rödlök och citron.
Varva fisk, grönsaker, och kryddorna i en burk, och slå sist över lagen.
Låt stå minst 2 dagar i kylen.
1 förpackning 5-miuterssill
Ingefära
Chili
Lime
Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar.
Skär ingefära, chili och lime.
Varva fisk, ingefära, chili och lime i en burk, och slå sist över lagen.
Låt stå minst 2 dagar i kylen.