25 december 2016

Gotländsk saffranspannkaka


Att göra saffranspannkaka är ett jättebra sätt att ta tillvara på överbliven risgrynsgröt. Receptet räcker dessutom till många. Och sist men inte minst, det är otroligt gott!




1 kg överbliven risgrynsgröt
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 ägg 
1 gram saffran
1 msk konjak
½ dl strösocker
Mandelspån

Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en långpanna för en tunn pannkaka, eller en mindre form för en lite tjockare kaka.
Mortla saffran med lite socker.
Blanda gröten med övriga ingredienser till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills smeten stannat, ungefär 30 minuter.
Låt pannkakan svalna lite innan servering.
Servera med lättvispad grädde och salmbärssylt.


God fortsättning! 🎅🎄💝