16 december 2016

Doppa trillingarna i choklad!


Nästan allting blir ju godare med choklad. Och särskilt hasselnötter. Trillingnöten är ju kanske den mest älskade pralinen. Nu när den inte finns i Alladinasken längre får man göra den själv. Tur att det är väldigt enkelt. Jag gjorde ett gäng häromdagen, och passade då på att även prova med minimarshmallows. Båda sorterna är supergoda!




200 gram choklad att doppa i 
30 gram choklad att dekorera med
1 påse rostade hasselnötter eller
1 påse minimarshmallows
Strössel om du vill

Smält båda chokladsorterna i mikron, 20 sekunder i taget.
Häll dekorationschokladen i en liten spritspåse och klipp ett litet hål.
Häll i nötter eller marshmallows i chokladen och rör om.
Lägg upp i högar om 3 på en bricka eller plåt med bakplåtspapper.
Ställ kallt tills chokladen stelnat.
Spritsa ränder med choklad ovanpå och strö eventuellt på strössel.
Ställ kallt igen, och lägg i burkar med plast emellan lagren när chokladen stelnat ordentligt.
Förvara kallt.




Enklare julgodis får man leta efter. 


Ha en fin fredag! 🎅🎄💝