3 december 2016

Pepparkakskolor


Om jag bara fick äta en kola under julen så skulle det vara denna. Utan tvekan. Eller kanske smyger jag i mig en chokladkola också, men dessa är otroligt goda. Smakar som seg pepparkaksdeg. Mums! 





2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
2 tsk pepparkakskrydda

Mät upp alla ingredienser i en kastrull och koka upp. 
Sänk värmen och låt bubbla sakta upp till 120-125 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20x15 cm.
När kolan närmar sig rätt temperatur, gör ett kulprov.
Häll en sked med smet ner i ett glas med iskallt vatten. Kan du sedan forma en boll av smeten är den färdig.
Häll smeten i formen och låt stelna över natten i rumstemperatur.
Ställ sedan formen ute någon timme så blir kolorna enklare att skära.
Skär upp i lagom stora bitar och klä dem med smörpapper.
Förvara kallt.




Ät och njut! 🎅🎄💝