Om mig

Mitt namn är Josefin, och ända sedan jag var liten har jag älskat att baka. Jag brukade ha ett eget café på balkongen, skriva menyer och ta betalt för muffins och småkakor av familjemedlemmar. Då föddes drömmen att öppna mitt eget ställe. 

För ett par år sedan kom jag in på en lärlingsutbildning inom bageri och konditori. Då fick jag en inblick i hur branschen funkar, och hur hårt arbete det innebär att vara bagare och konditor. Jag arbetade en julsäsong som bakansvarig vid Stora gungan på Skansen, men arbetet var lite för stressigt och tufft för mig just då. För tillfället är bakningen ”bara” en hobby, men drömmen om att öppna eget finns alltid i bakhuvudet och är en stor drivkraft.

Som namnet på min blogg antyder har jag inspirerats mycket av min farmor i mitt bakande. Jag har bara några få minnen av att baka med henne, men hon bjöd alltid på en massa hembakat när vi kom och hälsade på. Vid hennes födelsedagsfiranden fanns alltid minst 20 sorters kakor, bullar, mjuka kakor och en och annan tårta (oftast med marmeladkulor på – isch!), och när gästerna gick hem fick de en påse så att de kunde ta med sig godsaker hem – en gotländsk tradition. Någon gång hoppas jag kunna ha ett sådant stort kalas, med minst 20 sorters bakverk och hela släkten samlad.

Förutom bakningen har jag ett stort intresse för folkdans. Jag är ledare för en barngrupp, och har dansat sedan jag var sju år. Det bästa med folkdansen, förutom den fina gemenskapen, är våra resor. Jag har haft möjlighet att besöka bland annat Tyskland, Litauen och Japan med min dansgrupp. Mitt bästa, och konstigaste, dansminne är från en torgfest då jag dansade hambo med Babsan på scenen. Det trodde jag inte att jag skulle få uppleva. Ibland tar jag med mig sötsaker till dansövningarna och bjuder både barnen och de vuxna, och det är alltid lika roligt att kunna glädja någon med ett riktigt gott bakverk.


Så, välkommen till min blogg, hoppas du hittar något som er smarrigt ut, och som inspirerar dig att sätta igång med bakningen!


/ Josefin