17 september 2024

Choklad- och rågdrömmar med kardemumma

Spröda och underbart goda drömmar som smaksatts med kakao och kardemumma. Det är en av mina favoritkombinationer! Rågmjölet ger en knaprig textur och god smak. 



100 gram mjukt smör
240 gram strösocker
90 gram solrosolja
180 gram vetemjöl
60 gram grovt rågmjöl
40 gram kakao
1 tsk hjorthornssalt
½ tsk kardemummakärnor

Sätt ugnen på 150 grader.
Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
Vispa ihop smör och strösocker, tillsätt därefter solrosoljan lite i taget.
Blanda vetemjöl, rågmjöl, kakao, hjorthornssalt och kardemummakärnor.
Vispa ner de torra ingredienserna med smörblandningen till en deg.
Väg upp degbitar á 20 gram, rulla dessa till bollar och lägg på en plåt (lägg dem inte för tätt då de flyter ut ganska mycket).
Baka kakorna i ca 18 minuter.