Mina favoriter från onsdagens julavslutning. Cakepops är ett otroligt roligt och lättvarierat bakverk. De går att göra i vilken smak som helst, och i en massa olika utseenden. De är också perfekta att ge bort, särskilt till barn!
Grunden är antingen kakor eller mjuk kaka, som mixas och evetuellt blandas med exempelvis philadelphia eller, som jag gjort i detta recept, nutella och jordnötssmör. Jag har inga exakta mängder, utan går efter konsistens och smak. Vill man förbereda kan gubbarna förvaras odoppade i frysen flera veckor.
Mjuk chokladkaka
Nutella
Jordnötssmör
Vit choklad
Mörk choklad
Morot
Mixa mjuk kaka med chokladsmak till smulor.
Blanda i nutella och jordnötssmör tills smeten får en rullbar konsistens och smakar gott.
Rulla kulor av smeten, hälften lite mindre.
Trä cakepop-pinnar genom den mindre kulan först, och sedan den stora.
Ställ i frysen över natten så de blir riktigt kalla.
Smält vit choklad och doppa gubbarna.
Ställ på en bricka med baklpåtspapper under och ställ in i kylen eller utomhus tills chokladen stelnat helt.
Smält mörk choklad och målå på ögon, mun och knappar på magen med en tandpetare.
Skär ut små, små morotsnäsor, doppa i lite vit choklad och sätt fast på gubbarna.
Låt stå kallt innan de serveras.
🎅🎄💝