12 augusti 2014

Apelsin- och kardemummakaka


Knåpade ihop en sockerkaka med kardemumma och apelsin. Väldigt saftig och god kaka med mycket smör!


































4 små ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
Skal och saft av 1 apelsin

Smör och kokos till formen
Saft av en halv mandarin + ½ dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form och bröa med kokos.
Riv skalet av en apelsin och pressa sedan ut saften.
Smält smöret och häll i apelsinsaften. Låt svalna lite.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda i smöret.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma ordentligt, innan du vänder ner det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter (håll koll på tiden, jag glömde sätta klocka så jag testade med sticka)
Låt kakan svalna, blanda ihop glasyren och bred den över kakan när den svalnat.