26 juni 2016

Syltkakor


Klassiska mördegskakor med sylt. Jag använder mig av en så kallad 1-2-3-mördeg. 1 del socker, 2 delar smör, 3 delar mjöl. Plus 1 ägg per 100 gram socker. Hallonsylten kan såklart bytas ut mot någon annan sort.




100 gram strösocker
200 gram smör
300 gram vetemjöl
1 ägg

Hallonsylt

Blanda ihop strösocker och vetemjöl.
Hacka i smöret till en smulig deg.
Arbeta hastigt in ägget tills degen känns smidig.
Låt degen vila kallt någon timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Väg upp bitar á 15 gram och forma till kulor.
Gör en fördjupning med fingret och fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Om du vill piffa till kakorna lite extra kan du pudra florsocker över dem precis innan servering.