19 juni 2016

Nöttoppar



De här små pluttarna kan vara de godaste kakorna som finns! De ser ganska tråkiga ut men smakar fantastiskt. Som en hasselnötsexplosion. Farmor hade alltid dessa med på sina kalas, men inte så runda som jag föredrar att göra dem. De har verkligen en given plats på mitt kakfat. Flera sa igår att det var deras favoriter. Har du inte provat dessa ännu har du verkligen missat något.






200 gram hasselnötter + extra till garnering
2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.
Mal hasselnötterna (helst i en gammaldags kvarn, det känns mest genuint).
Blanda malda hasselnötter, strösocker och potatismjöl i en bunke.
Blanda i äggen ett i taget till en lös deg.
Väg upp bollar á 15 gram, rulla till bollar och lägg på en plåt.
Tryck fast en hasselnöt i varje boll, och baka av i ugnen under ca 8 minuter tills ytan ljusnat och stelnat.