20 juni 2016

Glutenfri nutellakaka



Oj oj oj. Den här kakan smakar som att man dött och kommit till chokladhimlen! Så god var den. Det var första gången jag bakade den, men långt ifrån den sista. Seg i kanterna och härligt kladdig i mitten. Med smak av hasselnötter. M.U.M.S.





1 kaka, 24 cm
250 gram smör
2 dl kakao
4 ägg
1 dl nutella
4½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 dl hasselnötsmjöl (malda hasselnötter)
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en 24 cm stor rund form och "bröa" med lite av hasselnötsmjölet.
Smält smöret och blanda i kakaon.
Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Blanda hasselnötsmjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Blanda ner smörblandningen, mjölblandningen och nutella i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30-40 minuter, beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
Ta ut och låt svalna innan du ställer den i kylen några timmar innan du skär upp den.