Oj oj oj. Den här kakan smakar som att man dött och kommit till chokladhimlen! Så god var den. Det var första gången jag bakade den, men långt ifrån den sista. Seg i kanterna och härligt kladdig i mitten. Med smak av hasselnötter. M.U.M.S.
1 kaka, 24 cm
250 gram smör
2 dl kakao
4 ägg
1 dl nutella
4½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 dl hasselnötsmjöl (malda hasselnötter)
½ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en 24 cm stor rund form och "bröa" med lite av hasselnötsmjölet.
Smält smöret och blanda i kakaon.
Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Blanda hasselnötsmjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Blanda ner smörblandningen, mjölblandningen och nutella i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30-40 minuter, beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
Ta ut och låt svalna innan du ställer den i kylen några timmar innan du skär upp den.