22 november 2014

Mumsiga chokladsnittar


Har redan börjat baka till dansavslutningen vi ska ha den 10:e december. Har gjort tre sorters småkakor hittills; drömmar, kokostoppar och chokladsnittar. Alla med mjölkfritt margarin då vi har en mjölkallergiker som kommer. Recepten är hämtade ur Sju sorters kakor (med lite modifikation). Idag kommer recept på chokladsnittarna!




200 gram mjölkfritt margarin (eller vanligt smör)
1 dl florsocker
1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
Nypa salt

Ägg + pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa margarin, strösocker, florsocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
Tillsätt ägget under fortsatt vispning.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt, och sikta ner det i smörblandningen.
Blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i tre lika stora bitar och forma rullar.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut dem och skär i sneda bitar medan de fortfarande är varma.