8 november 2014

Kladdkakans dag!


Firade dagen på bästa sätt genom att vara hemma med min förkylning, och ha en väldoftande kladdkaka färdig när pojkvännen kom hem. Det blev en ganska maffig variant, med vispgrädde, glass och en stor chokladboll som topping.


































100 gram smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
En skvätt vispgrädde

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och ställ det att svalna.
Smöra och pudra en form (24 cm) med kakao.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker luftigt.
Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt, och vänd ihop det med äggsmeten.
Häll i en skvätt vispgrädde och blanda ihop.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter. Ytan ska stelna, kanterna ska vara genomgräddade men mitten ska vara kladdig.
Ta ut och låt svalna lite. Ät den sedan ljummen med lite grädde eller glass, eller både och. Plus en stor chokladboll!