4 november 2016

Kolakakor med havssalt


En klassisk småkaka som blir ännu godare med lite havssalt på. Smakar ungefär som gräddkolorna i förra inlägget, fast i kakform. Grymt gott, men andra ord! Superenkla att göra och håller länge, om man inte äter upp alla på en gång.




150 gram smör
1 dl strösocker, farinsocker eller råsocker
3 msk ljus sirap
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Havssalt


Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker, och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sedan ner det i smeten.
Blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i två, rulla ut längder ungefär lika långa som plåten och platta till dem lite.
Strö över havssalt.
Baka av mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Skär dem i snea bitar medan de är varma.
Låt svalna och förvara i burk.