Enkelt men ack så gott julgodis som går att variera i all oändlighet. Jag använde nötter och havssalt, men du kan även ha krossade polkagrisar, torkad frukt, citrusskal, strössel, frön, marshmallows... Bara fantasin sätter gränserna.
Tempereringen av chokladen kan vara lite knepig, men är nödvändig för att chokladen ska få rätt "knäckiga" känsla, och inte smälta i handen. Låt det ta tid och var noga med temperaturerna.
200 gram mörk choklad
50 gram hackade hasselnötter
Havssalt
Smält den mörka chokladen, och värm den till 48-50 grader.
Häll sedan ut 2/3 av chokladen på en marmorskiva och bred ut den med en palett, och dra sedan ihop den igen med en skrapa.
Testa chokladens temperatur, den ska sjunka till 27-28 grader.
Häll tillbaka den i bunken, och blanda med den varmare kvarvarande chokladen. Temperaturen ska stiga till 32-33 grader.
Häll chokladen i en spritspåse och klipp ett litet hål.
Spritsa rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över hasselnötterna och havssalt.
Låt stå i rumstemperatur några minuter, ställ sedan kallt några timmar.
Ha en fin torsdag!