25 september 2014

Vanilj- och kokoskaka med hallon


Ännu ett litet bakexperiment, denna gång i form av en långpannekaka. Den blev ritigt saftig och god, och gick åt snabbt! Gräddningstiden är jag inte helt 100 på eftersom jag som vanligt glömde sätta klockan. Men när smeten stannat och fått fin färg, och provstickan inte är kladdig när du testar är den klar! Kan med fördel förberedas en dag i förväg.




250 gram smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 små ägg
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
½ dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
1 paket (á 225 gram) ekologiska frysta hallon

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en långpanna med kokos.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker krämigt.
Vispa i äggen, ett i taget.
Blanda vetemjöl, kokos och bakpulver, och vänd sedan i det i smeten.
Blanda till sist i mjölk och yoghurt.
Häll smeten i formen och lägg över hallonen, tryck ner dem lite.
Grädda mitt i ugnen 30 - 40 minuter, testa med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Skär i rutor (gärna först efter någon dag) och pudra över florsocker strax innan kakan ska ätas.