10 september 2014

Kokomummakakor


Supergoda lite sega kakor med knaprigt yttre! Kokos och kardemumma var en lyckad kombo!




180 gram smör
20 gram olja
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1½ tsk hjorthornssalt
1 tsk kardemumma
2½ dl kokos

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker krämigt. Vispa sedan i oljan.
Blanda vetemjöl, hjorthornssalt och kardemumma, och blanda sedan i det i smörsmeten.
Arbeta ihop till en deg. Den ska vara ganska lös men ändå formbar.
Väg upp 18 gram stora degbitar.
Forma till kulor och lägg på en plåt med lite mellanrum eftersom de flyter ut ganska mycket.
Grädda mitt i ugnen i 14 minuter tills kakorna blivit platta och spruckna, och inte fått för mycket färg.
Ta ut och låt svalna innan de läggs i burk.