Riktigt goda och saftiga bullar!
50 gram jäst
3½ dl kall mjölk
1 paket saffran + en skvätt rom
1½ dl strösocker
200 gram mjukt smör
ca 10 dl vetemjöl
50 gram mjukt smör
150 gram vit choklad
1½ msk florsocker
Smör och socker till dekorering
Smula jästen i degbunken och lös upp den med havremjölken.
Stöt saffranet med en skvätt rom och häll ner den i vätskan.
Blanda i socker, salt och mjölkfritt margarin.
Ha i mjölet lite i taget och jobba degen i maskin tills den känns smidig och elastisk.
Jäs övertäckt till dubbel storlek. Min deg tog ungefär en och en halv timme på sig.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka den vita chokladen fint. Blanda den med smör och florsocker.
Väg upp bitar á 50 gram, forma till bollar och platta till.
Lägg en bit chokladfyllning á 10 gram mitt på varje degplatta, och nyp ihop till en boll.
Lägg bollarna med skarven nedåt i muffinsformar i en muffinsplåt.
Låt jäsa till dubbel storlek.
Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
Pensla med smält smör och rulla i strösocker medan de ännu är varma.