Vackra syltrutor som passar fint på vilket kakfat som helst. Drottningsylten kan bytas mot annan god sylt, eller varför inte testa med kryddigt äppelmos eller rabarberkompott.
Servera med lite hemgjord vaniljglass så har du en perfekt och enkel dessert!
100 gram strösocker
200 gram smör
300 gram vetemjöl
1 ägg
Ca 1 dl drottningsylt
Blanda ihop strösocker och vetemjöl.
Hacka i smöret till en smulig deg.
Arbeta hastigt in ägget tills degen känns smidig.
Låt degen vila kallt någon timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop strösocker och vetemjöl.
Hacka i smöret till en smulig deg.
Arbeta hastigt in ägget tills degen känns smidig.
Låt degen vila kallt någon timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen ca ½ cm tjock.
Skär en jämn rektangel och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Bred på ett jämnt lager sylt.
Kavla ut resterande deg och skär remsor.
Lägg remsorna diagonalt över degplattan.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills mördegen fått lite färg.
Skär kakan i rutor medan den fortfarande är varm.
De är inte bara väldigt goda, de blir väldigt fina på bild också!
Ha en trevlig helg! ♥