Blev mer rabarberbak. Lite muffins också. Smaksatta med kardemumma, toppade med vit choklad.
150 gram smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2½ dl vetemjöl
½ dl vispgrädde
200 gram rabarber
½ msk vetemjöl
2 msk strösocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, blanda i vispgrädden och låt det svalna.
Skär bort ändarna på rabarberstjälkarna och ta av det yttersta skalet. Skär i ca 1 cm stora bitar.
Lägg i en skål och blanda med vetemjöl och strösocker.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
Tillsätt smöret.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en skål och sikta ner i smeten. Vänd ihop försiktigt.
Vänd i rabarbern.
Lägg i formar och grädda i ca 15 minuter.
De blev inte så fina, men desto godare.