I onsdags firades bagarnas nationaldag, och även jag passade på att baka lite kanelbullar. Jag bjöd mina danskamrater på dem, och de blev mycket uppskattade.
En bullkaka är perfekt att ta med och bjuda på. Eller varför inte ge bort som present?
- Använd kall degvätska och låt jäsningen gå långsamt. Då utvecklas smakerna mer.
- Använd rumstempererat smör. ALDRIG smält smör. Och mycket smör ska det vara!
- Använd rumstempererat smör. ALDRIG smält smör. Och mycket smör ska det vara!
- Glöm inte kardemumman! Stöt den själv, det blir mycket godare färdigmald.
- Bearbeta degen länge, tills glutentrådar bildats.
- Pensla med sockerlag efter gräddning. Det ger en fin glans och kapslar även in fukten i bullarna.
- Bearbeta degen länge, tills glutentrådar bildats.
- Pensla med sockerlag efter gräddning. Det ger en fin glans och kapslar även in fukten i bullarna.
Kanelbullarnas form kan varieras nästan hur mycket som helst. Här finns bilder på örfilar och längder.
En vackert knuten kanelbulle.
Hoppas du åt många bullar i onsdags. Och glöm inte att du får äta kanelbullar alla dagar på året om du vill! ♥