21 oktober 2017

Kardemummadrömmar


En klassisk småkaka som smälter på tungan, här med en smaskig twist i form av stött kardemumma. Dessa har en given plats på höstens kakfat här hemma.






100 gram smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl

1 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
Vispa i rapsoljan, lite i taget.

Stöt kardemumman.
Blanda vetemjöl, hjorthornssalt och kardemumma och blanda sedan ner det i smeten.
Arbeta ihop till en deg.
Väg upp bitar á 10 gram, rulla till bollar och lägg på en plåt.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Låt svalna på galler, och förvara sedan i lufttät burk.








Ha en trevlig helg! 🍂