Jag fortsatte på kardemummaspåret, och en kolakaka med smak av kardemumma visade sig vara en riktigt bra kombo!
150 gram smör
1 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
3 msk ljus sirap
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och sirap krämigt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och sirap krämigt.
Stöt kardemumman.
Blanda vetemjöl, bakpulver och hälften av kardemumman och vänd sedan ner det i smeten.
Blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i två, rulla ut längder ungefär lika långa som plåten och platta till dem lite.
Strö på resten av kardemumman och baka av mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Skär dem i sneda bitar medan de är varma.
Blanda vetemjöl, bakpulver och hälften av kardemumman och vänd sedan ner det i smeten.
Blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i två, rulla ut längder ungefär lika långa som plåten och platta till dem lite.
Strö på resten av kardemumman och baka av mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Skär dem i sneda bitar medan de är varma.
Låt svalna och förvara i burk.
Mums! ♥