24 oktober 2017

Kardemummakolakakor


Jag fortsatte på kardemummaspåret, och en kolakaka med smak av kardemumma visade sig vara en riktigt bra kombo!






150 gram smör
1 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
3 msk ljus sirap
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

1 tsk kardemummakärnor

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och sirap krämigt.
Stöt kardemumman.
Blanda vetemjöl, bakpulver och hälften av kardemumman och vänd sedan ner det i smeten.
Blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i två, rulla ut längder ungefär lika långa som plåten och platta till dem lite.
Strö på resten av kardemumman och baka av mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Skär dem i sneda bitar medan de är varma. 
Låt svalna och förvara i burk.



Mums! ♥