Jag vispade ihop en marängsmet lite snabbt idag och spritsade ut tre plåtar med minimaränger. Klassiska vita och söta små ljusrosa blev det. På de rosa strödde jag på lite strössel, och visst blev det sött? Nästa gång tänkte jag prova att strö på lite kokos, det borde bli supergott. Jag har smaksatt marängsmeten med vaniljsocker, vilket jag tycker gör dem mycket godare! Annars smakar de ju mest ägg.
150 gram äggvita
100 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
En skvätt citronsaft
Ev. strössel
Sätt ugnen på 75 grader.
Vispa upp äggvitan med citronsaft och 25 gram av strösockret till ett fast vitt skum.
Vispa i resten av sockret, lite i taget.
Vispa på högsta hastighet till en styv maräng (som stannar kvar i bunken när du vänder den uppochner).
Häll smeten i en spritspåse med valfri tyll.
Spritsa små maränger på plåtar.
Sätt ugnen på 75 grader.
Vispa upp äggvitan med citronsaft och 25 gram av strösockret till ett fast vitt skum.
Vispa i resten av sockret, lite i taget.
Vispa på högsta hastighet till en styv maräng (som stannar kvar i bunken när du vänder den uppochner).
Häll smeten i en spritspåse med valfri tyll.
Spritsa små maränger på plåtar.