27 februari 2017

Nutellasnittar


Här är en lite mer vuxen variant av de sega dumlesnitten från förra veckan. Istället för dumle toppas de av hackade hasselnötter. 




150 gram smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk ljus sirap
½ dl nutella
3½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1½ tsk bakpulver
½ dl hackade hasselnötter
Havssalt

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, råsocker, vaniljsocker och sirap krämigt.
Vispa i nutellan.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd sedan ner det i smeten.
Blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i fyra, rulla ut 2 längder per plåt, ungefär lika långa som plåten och platta till dem lite.
Strö över havssalt och hackade hasselnötter.
Baka av mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Skär dem i snea bitar medan de är varma.
Låt svalna och förvara i burk.




Ha en fin måndag!