25 februari 2017

Nutellabrownies


En favorit i repris. Världens absolut godaste brownies, i mitt tycke. Perfekt balans mellan kladdighet och seghet, och helt underbar smak av nutella. De är dessutom glutenfria.

Lägg till lite grovhackade hasselnötter om du vill ha lite crunch i browniesarna.
  
    

250 gram brynt smör
2 dl kakao
4 ägg
1 dl nutella
4½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 dl hasselnötsmjöl (malda hasselnötter)
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en fyrkantig form (ca 20x30cm) och "bröa" med lite av hasselnötsmjölet.
Smält smöret, bryn det sakta, och blanda i kakaon.
Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Blanda hasselnötsmjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Blanda ner smörblandningen, mjölblandningen och nutella i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30-40 minuter, beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
Ta ut och låt svalna innan du ställer den i kylen några timmar innan du skär upp den.







Servera med lättvispad grädde och lite hallon och jordgubbar så har du en perfekt dessert ♥