4 oktober 2016
Kanelbullens dag!
Idag är det bagarnas nationaldag. En av dem i alla fall. Inte på någon annan dag kommer köken dofta så gott av kanel och kardemumma. Och inte på någon annan dag kommer vi att äta så mycket bullar! Kanelbullens dag har verkligen blivit som en högtid i Sverige. Med all rätt. Det finns ju få saker som är så gott som en nybakad kanelbulle. Här nedanför har jag länkat receptet. Ännu längre ner har jag skrivit mina bästa tips för att lyckas med bullarna.
Recept på grymt goda kanelbullar.
Mina bästa tips för goda bullar:
- Använd kall degvätska och låt jäsningen gå långsamt. Då utvecklas smakerna mer.
- Använd rumstemererat smör. ALDRIG smält smör.
- Bearbeta degen länge, tills glutentrådar bildats.
- Pensla med sockerlag efter gräddning. Det ger en fin glans och kapslar även in fukten i bullarna.
Lycka till med bullbaket!