Extra goda kolakakor gjorda på råsocker, med vaniljextrakt och havssalt.
150 gram smör
1 dl råsocker
1 tsk vaniljextrakt
3 msk ljus sirap
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Havssalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, råsocker, vaniljextrakt och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sedan ner det i smeten.
Blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i två, rulla ut längder ungefär lika långa som plåten och platta till dem lite.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, råsocker, vaniljextrakt och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sedan ner det i smeten.
Blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i två, rulla ut längder ungefär lika långa som plåten och platta till dem lite.
Strö över havssalt.
Baka av mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Skär dem i snea bitar medan de är varma.
Låt svalna och förvara i burk.
Baka av mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Skär dem i snea bitar medan de är varma.
Låt svalna och förvara i burk.