6 april 2015

Minibiskvier med kaffetryffel




Bottnar
150 gram mandelmassa
40 gram strösocker
½ äggvita

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa mandelmassa och strösocker klumpfritt.
Vispa i äggvitan tills smeten precis går hop.
Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, eller tills bottnarna fått lite färg.


Fyllning
100 gram vispgrädde
125 gram mörk choklad (över 70%, minska med 25 gram)
1 msk nescafé
20 gram honung
1 msk smör

Koka upp grädden.
Häll den över nescafén i en bunke och låt dra i några minuter.
Hacka chokladen och lägg den i en annan bunke.
Häll tillbaka grädden i kastrullen och koka upp igen med honungen.
Slå den varma grädden över chokladen och mixa/blanda tills det smälter.
Blanda i smöret medan det ännu är varmt.
Låt svalna och stelna till bredbar konsistens.


Sätta ihop
Spritsa eller bred på tryffeln på bottnarna med en palett eller lilleman.
Ställ in i frysen tills de är ordentligt kalla.
Smält en liten skål med mörk choklad.
Ta ut biskvierna precis när de ska doppas, chokladen stelnar snabbare då.
Doppa och skaka bort överflödig choklad.
Förvara i kylskåp.