5 april 2015

Easter egg cupcakes






Muffins
100 gram mjukt smör
230 gram strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, skal och saft
200 gram vispgrädde
3 ägg
280 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en muffinplåt.
Vispa smör, strösocker, vaniljsocker, citronsaft och rivet citronskal ljust och fluffigt.
Tillsätt grädden och äggen lite i taget och blanda tills smeten går ihop.
Sikta de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
Klicka ut smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 10 - 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.



Lemoncurd
6 citroner, saft
200 gram strösocker
½ dl + ½ dl vatten
55 gram maizena
1 äggula
70 gram smör

Koka upp citronsaft, strösocker och ½ dl vatten i en kastrull, och låt koka tills sockret smält.
Gör en redning på ½ dl vatten, maizena och äggula.
Slå den varma sockerlagen över redningen under vispning.
Häll tillbaka alltsammans i kastrullen.
Vispa curden hela tiden på svag värme tills den tjocknar, ta då genast bort kastrullen från plattan.
Häll över i en bunke.
Rör i smör medan curden fortfarande är varm.
Låt den stå med plastfilm i kylskåpet ett par timmar för att stelna.



Vit chokladfrosting
100 gram mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
75 gram florsocker
200 gram philadelphiaost
50 gram vit choklad

Vispa smöret med vaniljsockreti 10 minuter tills det är fluffigt och vitt.
Vispa philadelphiaposten i en annan bunke tills den är krämig och klumpfri, vänd sedan ner den i det uppvispade smöret.
Smält chokladen.
Vänd ned lite av den smälta chokladen i omgångar och blanda till en len frosting.



Dekor
Hackad mörk choklad
Godisägg






Sätta ihop cupcakesen Gröp ur muffinsarna och fyll med lemoncurden.
Spritsa frostingen med en fin tyll på muffinsarna.
Dekorera med hackad mörk choklad och godisägg.