11 januari 2015

Blåbärssnittar


Enkla, spröda och jättegoda syltkakor! De fick inviga mitt nya kakfat jag fyndat på second hand.




2 3/4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ msk vaniljsocker
150 gram kallt smör
1 äggula

Blåbärssylt

1 dl florsocker
2 tsk vatten

Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker.
Skär smöret i kuber och ha i det i blandningen tillsammans med äggulan.
Nyp ihop till en smidig deg.
Forma till en boll, lägg i platsfolie och låt ligga kallt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela degen i två, forma till längder och lägg på en plåt.
Platta till lite, gör en skåra i mitten och lägg i sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Blanda florsocker och vatten till glasyer.
När kakorna svalnat lite, skär i sneda bitar och ringla över glasyen.