Muffins med blåbär och hallon
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
½ dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
12 hallon och 24 blåbär
Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Smält smöret, häll i mjölken och ställ det att svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda i det svalnade smöret i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
Fyll formarna till ungefär 1/3, lägg sedan i ett hallon och två blåbär i varje form. Fyll sedan på med smet tills formen är fylld till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen 13-15 minuter. Prova sedan med en sticka om de är klara. Låt svalna under bakduk.
Frosting
60 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Blå karamellfärg
Rör ihop till en krämig konsistens. Färga till lämplig nyans.
Låt stå i kylskåp en stund så den stelnar till sig lite.
Bred på frostingen när muffinsen svalnat.
Dekorationer
Kokos + blå karamellfärg
Minttabletter eller chokladknappar
Smält choklad
Kakor
Häll kokosen i en plastpåse och häll i lite karamellfärg i taget, och skaka påsen tills alla flingor är blåa.
"Doppa" muffinsen med frosting i kokosen.
Tryck fast en bit kaka där munnen ska vara.
Klicka ut smält choklad på de vita godisarna, och låt den stelna en stund, innan de trycks ner i muffinsen.
Omnomnom!