Minikladdkakor fulla med choklad i olika former toppade med spindelväv. Välj själv vilken choklad du vill ha i. Jag kombinerade toblerone och nutella - mums! ♥
1 plåt, 12 minikakor
100 gram smör
2 ägg
150 gram strösocker1 tsk vaniljsocker
2 ägg
150 gram strösocker1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
150 gram vetemjöl
60 gram kakao
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och "bröa" en muffinsplåt.
Smält smöret, bryn sedan på medelstark värme tills det fått fin gyllene färg.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i ett par minuter.
1 nypa salt
½ dl nutella
1 förpackning grovhackad toblerone (35 gram)
1 näve grovhackade mandlar
Nutella till topping
Vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och "bröa" en muffinsplåt.
Smält smöret, bryn sedan på medelstark värme tills det fått fin gyllene färg.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i ett par minuter.
Vispa i det brynta smöret och mjölken.
Blanda vetemjöl, kakao och salt och vänd ner det i smeten.
Blanda i nutella, toblerone och mandlar.
Fördela smeten i muffinsplåten och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Fördela smeten i muffinsplåten och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt kallna.
Bred ett lager nutella på varje minikaka och spritsa spindelväv av den vita chokladen.
Förvara kallt.