2 november 2017

Slajmkladdkaka


Igår hade vi halloweenkväll på dansen. Barnen hade klätt ut sig till häxor, trollkarlar, vampyrer och varulvar, och hembygdsgården var dekorerad med spindelväv och såg riktigt läskig ut.

Jag ville bjuda på något riktigt gott och lagom otäckt. Det blev en kladdkaka med marshamallowslajm och godisögon. Till det bjöds det på blod, egentligen svartvinbärssaft. Det passade ju perfekt för alla blodtörstiga varelser som var på besök.






1 kaka, 24 cm
200 gram smör
4 ägg
300 gram strösocker
120 gram kakao
300 gram vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

½ påse marshmallows
Godisögon

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form, 20 cm i diameter.
Smält smöret och låt svalna lite.
Blanda alla ingredienser förutom mandelspån i en bunke.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter, beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
Låt kakan kallna, och gärna stå i frysen en stund.
När kakan är ordentligt kall, smält marshmallowsen i en skål i micron.
Dra trådar över kakan.
Dekorera med godisögon.






🎃 Happy halloween👻