7 november 2017
Dumlekladdkaka
Idag är det kladdkakans dag, och då var jag ju bara tvungen att baka en! Jag fick en påse dumle av Peter häromdagen så den fick toppa kakan. Lite flingsalt blev pricken över i:et!
1 kaka, 24 cm
200 gram smör
4 ägg
250 gram strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
120 gram kakao
300 gram vetemjöl
1 påse dumlekolor
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form, 24 cm i diameter.
Smält smöret, bryn sedan på medelstark värme tills det fått fin gyllene färg.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i ett par minuter.
Vispa i det brynta smöret och mjölken.
Blanda vetemjöl, kakao och salt och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i formen.
Klipp dumlekolorna på mitten och lägg på kakan.
Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha.