5 augusti 2017

Dubbla havreflarn med apelsintryffel


Ett sätt att lyxa till havreflarnen är att bre ett lager härlig apelsintryffel emellan. 
Det blir så gott!






Havreflarn
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och häll ner tillsammans med resterande ingredienser i kastrullen.
Blanda väl.
Klicka ut smeten glest med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper, ungefär en tesked till varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter tills kanterna är gyllene.



Apelsintryffel
100 gram vispgrädde
100 gram mörk choklad
Skal av ½ citron

Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Riv ner citronskal i en kastrull och häll på grädde.
Koka upp grädden och slå den över chokladen.
Blanda till en jämn och blank tryffel.
Plasta in och låt stelna i rumstemperatur.
Bred tryffeln på en kaka och lägg ihop två och två. 







🍊 Ha en fin lördagskväll! 🍊