15 juli 2017

Mummig rabarberkaka


Lite seg och kryddig kaka med syrliga rabarber på toppen. Lite vaniljglass passar perfekt till. Vill du göra egen finns recept här.

Receptet på kakan är från ett gammalt nummer av tidningen Hembakat.




1 kaka á 20 cm
2 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
75 gram smör

3 dl rabarber, skalad och skuren i bitar, blandat med 1 msk strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor

Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och bröa en 20 cm springform.
Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, kardemummakärnor, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke. 
Vispa i det smälta smöret i äggsmeten, och vänd därefter i mjölblandningen. 
Häll smeten i formen, lägg på rabarber och strö över kardemummakärnor.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.



Ät och njut!