21 juli 2017

Geishakladdkaka 🍓


För att fira min födelsedag gjorde jag en enkel tÄrta, i form av en kladdkaka med fluff pÄ. Den blev vÀldigt uppskattad och god.





1 kaka, 20 cm
100 gram smör
100 gram mjölk
2 Àgg
180 gram strösocker
60 gram kakao
180 gram vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

SÀtt ugnen pÄ 200 grader.
Smörj en form, 20 cm i diameter.
SmÀlt smöret och hÀll i mjölken.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
HĂ€ll smeten i formen.
GrÀdda mitt i ugnen 10 - 15 minuter, beroende pÄ hur kladdig kaka du vill ha.


Geishafluff
3 dl vispgrÀdde
180 gram geishachoklad

Hacka chokladen i mindre bitar.
VÀrm grÀdden pÄ lÄg vÀrme och smÀlt chokladen i den.
LĂ„t det inte koka!
NÀr chokladen Àr smÀlt, hÀll upp i en bunke och stÀll kallt.
NÀr blandningen Àr helt kall kan du vispa upp den till fluff.
HÀll fluffen i en spritspÄse med valfri tyll och spritsa kladdkakan pÄ valfritt sÀtt.
Dekorera med jordgubbar.




Ha en fin helg!