12 maj 2017

Hallon- och björnbärssmulpaj


En syrlig och god smulpaj med hallon och björnbär under ett knäckigt havretäcke med vit choklad och mandel. Perfekt att servera med vaniljglass eller en klick lättvispad grädde.




200 gram smör
2 dl vetemjöl
5 dl havregryn
2 msk strösocker
100 gram vit choklad
2 paket á 225 gram frysta hallon
1 paket á 225 gram frysta björnbär
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
Skal av 1 citron
En näve mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, vetemjöl, havregryn, strösocker och vit choklad med händerna till en deg. 
Lägg bären i en pajform. 
Strö över potatismjöl, strösocker och citronskal och blanda lite.
Smula över degen, och strö till sist över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen 30 - 40 minuter tills smultäcket är gyllene.


Ha en fin fredag! ☀