Den här kakan är så god! Jag gillar verkligen kombom hallon och kokos, det blir både sött och syrligt. Den är praktisk när det kommer gäster eftersom man kan variera antalet rutor. Det blir säkert jättegott med en klick grädde till också. Jag ser fram emot att göra den med färska hallon i sommar. ♥
6 ägg
3½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
300 gram smör
1 dl mjölk
4½ dl vetemjöl
1½ dl kokos
3 tsk bakpulver
250 gram (1 paket) frysta hallon
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en långpanna (30x40cm).
Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
Vispa i smör- och mjölkblandningen.
Blanda vetemjöl, kokos och bakpulver och blanda ner i smeten.
Häll smeten i långpannan och lägg på frysta hallon.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Perfekt att skära till rutor, förvara i frysen och sen ta fram efter hand du blir sugen. I min frys finns än så länge tre fulla byttor, men de tar nog snart slut...
Ha en fin och solig tisdag! ☀