10 oktober 2014

Salty caramel cake


God kaka med vuxen smak. Kaffe och salt karamell tillsammans med den lite syrliga färskostfrostingen blev en grym kombo!
























Kaffekaka
150 gram smör
1½ dl mjölk
3 små ägg
2 dl strösocker
1 dl muscavadosocker
3/4 dl vatten blandat med 3 tsk snabbkaffe
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Frosting
200 gram philadelphia
2½ dl florsocker

Karamelliserad mjölk
Havssalt

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och mjöla en långpanna (30 x 40 cm).
Smält smöret och häll sedan i mjölken. Ställ undan att svalna.
Vispa ägg, strösocker och muscavadosocker rktigt pösigt.
Vispa i smöret och mjölken, och kaffet.
Blanda vetemjöl och bakpulver noga och sikta ner det i smeten. Vänd ihop försiktigt.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 14 minuter.
Låt svalna i formen innan du skär den i rutor,
Vispa philadelphia och florsocker, bred sedan på frostingen på rutorna.
Ringla över karamelliserad mjölk och strö över lite havssalt.



































Mumma!