18 december 2017

"I år tar jag knäcken"


Ett måste i jul är ju knäcken, och ikväll blev det ett gäng. Alltid lite krångligt att få till rätt temperatur och hälla smeten i formarna, men att välta formar och bränna sig hör ju till lite. Gott blir det i alla fall. 







2 dl strösocker
1½ dl ljus sirap

½ dl glykos (kan uteslutas och ersättas av vanlig sirap för glutenfria kolor)
2 dl vispgrädde
50 gram smör
1 dl mandel

Ställ upp knäckformar på en plåt eller bricka.
Skålla mandeln, skala och finhacka den.
Häll alla ingredienser förutom mandel i en kastrull och smält på svag värme.
Låt koka till 122-128 grader, beroende på hur seg knäck du vill ha.

Blanda i mandeln.
Fördela smeten i knäckformarna.
Förvara i kylskåp så håller de länge!





♥ Kram!